0
سلام، به عطار بپیوندید
درباره عطار

فرید الدین ابو حامد محمدبن ابراهیم بن اسحاق عطار نیشابوری ، یکی از شعرا و عارفان نام آور ایران در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری قمری است. بنابر آنچه که تاریخ نویسان گفته اند. بعضی از آنها سال ولادت او را 513 و بعضی سال ولادتش را 537 هجری قمری ، می دانند.اودرقریه کدکن یا شاد یاخ که درآن زمان ازتوابع شهرنیشابوربوده به دنیا آمد.پدر ایشان درشهر شادیاخ به شغل عطاری که همان دارو فروشی بود مشغول بوده که بسیار هم دراین کارماهربود و بعد از وفات پدر، فریدالدین کارپدر را ادامه میدهد و به شغل عطاری مشغول می شود.اودراین هنگام نیز طبابت می کرده.او به شغل عطاری و طبابت مشغول بوده تازمانی که انقلاب روحی در وی به وجود آمد و عطاری را رها و به عرفان پرداخت.
 زندگی عطارپس ازتحول معنوی ایشان
 عطار درشروع  این ، به خدمت شیخ الشیوخ عارف رکن الدین اکاف رفت که درآن زمان عارف معرفی بود.به ریاضت ومجاهدت با نفس مشغول شدوچند سال درخدمت این عارف بود.عطارسپس قسمتی از عمر خود را به رسم سالکان طریقت درسفرگذراند و ازمکه تا ماوراء النهر به مسافرت پرداخت و دراین سفرها بسیاری ازمشایخ و بزرگان زمان خود را زیارت کرد و در، همین سفرها بود که به خدمت مجدالدین بغدادی رسید.گفته شده درهنگامی که شیخ به سن پیری رسیده بود بهاءالدین محمد پدرجلال الدین بلخی با پسرخود به عراق سفر می کرد که درمسیرخود به نیشابور رسید و توانست به زیارت شیخ عطاربرود،شیخ نسخه ای از اسرارنامه خود را به جلال الدین که در آن زمان کودکی خردسال بود داد.عطار مردی پرکار و فعال بوده چه درآن زمان که به شغل عطاری و طبابت اشتغال داشته وچه در دوران پیری خود که به گوشه گیری ازخلق زمانه پرداخته و به سرودن و نوشتن آثار منظوم ومنشور خود مشغول بوده است.تاریخ نویسان سال وفات او را 627 هجری قمری،دانسته اند.
 
عطار پس از به جای گذاشتن آثار ارزشمندی چون اسرارنامه،الهی نامه،منطق الطیر،مصیبت نامه،دیوان اشعار و.... و رسیدن به اوج عارفان و ادب خویش، درشهر نیشابور در هنگام یورش مغولان به این شهر،توسط یک سرباز مغول به شهادت رسیده که شیخ بهاءالدین درکتاب معروف خود کشکول این واقعه را چنین تعریف می کند که وقتی لشکر تاتار به نیشابور رسید اهالی نیشابور را قتل عام کردند و ضربت شمشیری توسط یکی از مغولان بردوش شیخ خورد که شیخ باهمان ضربت از دنیارفت و نقل کرده اند که چون خون از زخمش جاری شد؛ شیخ بزرگ دانست که مرگش نزدیک است،باخون خود بردیوار این رباعی را نوشت:
درکوی تو رسم سرفرازی این است،مستان تو را کمینه بازی این است
با این همه رتبه هیچ نتوانم گفت،شاید که تو را بنده نوازی این است

مقبره شیخ درنزدکی شهر نیشابور قراردارد و چون درعهد تیموریان مقبره او خراب شده بود به فرمان امیرعلی شیرنوایی وزیر سلطان حسین بایقرا مرمت و تعمیر شد.
شغل عطاری در گذشته به چند بخش مهم تقسیم بندی می شد که چهار مورد از وظایف مهم آنها در آن زمان عبارتند از:
پزشکی: عطارها در زمان گذشته با علم طبابت آشنایی بسیاری داشتند،به این خاطر با استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی به معالجه بیماران می پرداختند.
داروخانه: آشنایی با خاصیت دارویی بعضی از گیاهان باعث شدکه به جمع آوری این نوع گیاهان بپردازند و افرادی که دراین زمینه تخصص داشتند به شغل عطاری روی آوردند.ازنمونه های معروف این داروها می توان به خاکشیر،گل گاو زبان،زنجبیل و....اشاره کرد.
رنگ: کلیه دانه های طبیعی و معدنی با علم کیمیاگری و مواد تشکیل دهنده و معجونی که چسبندگی و دوام و استحکام را به دنبال داشت ، دراین حرفه ارائه می دادند درشغل های نقاشی ساختمان و تصاویر سقف و دیوارها، تابلوهای هنری،رنگرزی،میناکاری،فرش،کاشی،آجر،شیشه وغیره که نیاز به رنگی شدن بود عطار مشکل گشا و ارائه دهنده بود.
عطر: انواع عرقیجات،انواع عطرهای طبیعی،عصاره  و رایحه گیاهان
معرفی رنگ های باستانی وراز ماندگاری آنها
دسته ای ازگیاهان دارای رنگینه هایی باثبات عالی و متوسط هستند و در رنگ سنتی نقش موثری دارند.روناس،اسپرک،نیل،گل بابونه،برگ انگورعسکری،چغندر،پوست پیاز،برگ درخت توت ، وسمه،گل رنگ،گل جعفری،برگ انجیر،پوست انار،بلوط ،پوست گردو،هلیله،سماق،زعفران ،جاشیر و غیره ازگیاهان هستندکه درایران یافت شده و ازمواد رنگزای آنها درساخت رنگ استفاده می شده است.
همچنین موادی چون صمغ های مختلف درختان،شیره گیاهان وحشی و خاص سفیده تخم مرغ،سرشت وکائوچو طبیعی باعث ماندگاری بالای این رنگ ها می شده است.
موارد موثردررنگ های نقاشی های باستان
نقاشی های پیدا شده درغارها که توسط رنگهای بدست آمده از اوخرا،اکسیدهای هماتیت و مگنتیت کشیده شده اندبه 40000 سال قبل وبه دوران انسانهای هموساپینس بازمی گردد.نقاشی های کهن در درنادای مصرکه برای سالیان متمادی بدون حفاظ و در معرض هوا بوده است ، یک پدیده درخشان اثربرلینسی می باشدکه هنوز هم به همان روشنی 2000 سال قبل است. مصری ها رنگهایشان را با ماده ای صمغ مانند،ترکیب می کردند و هریک را به صورت جداگانه بر روی سطح اعمال می کردند بدون اینکه ذره ای باهم مخلوط گردند.آنها  از 6 رنگ استفاده می کردند: سفید،سیاه،قرمز،آبی،زرد و سبز. 
شرکت پلیمر ایران با استفاده ازنیم قرن تجربه درصنعت رنگ و رزین درحوزه محصولات ساختمانی ،ترافیکی و صنعتی با بهره گیری از تخصص وتجربه نیروهای متخصص،ماشین آلات مدرن و تجهیزات پیشرفته اقدام به تولید محصولات طبیعت دوست،باکیفیت فوق العاده و با استفاده ازفن آوری نانو جهت عایق نمودن پوشش ها از رطوبت ،حرارت،جرم و غبار تحت برندی به نام عطارنموده است.لازم به ذکراست ،این پوشش ها نه تنها هیچگونه آلودگی محیطی ایجاد نمی کنند،بلکه برروی سطوح مختلف کاملاً خاصیت آنتی باکتریال دارد و درهربار شستشو کاملا سطح تمیز میشود و هیچ آثاری ازجرم و آلودگی باقی نمی ماند و سطح،رنگ و شفافیت خود را حفظ می کند.
عطاربا اندیشه محیط دوستی برای مکان های مختلف ساختمان اندیشیده است.
  • محوطه سازی شامل:حیاط ،کناراستخر،پارکینگ و...
  • نمای خارجی ساختمان
  • ترک های عمیق چوب کناردرب وپنجره
  • پشت بام و سقف های شیب دار
  • دیوارهای داخلی
  • سقف داخل ساختمان
  • سطوح گچی آشپزخانه،حمام وسرویس بهداشتی
  • سطوح چوبی داخل و خارج ساختمان شامل درب،پنجره و نرده
  • سطوح فلزی داخل و خارج ساختمان شامل چهارچوب ها،نرده ها،درب و پنجره، کف سالن و اتاق ها
  • استخر 
برای کاهش VOC موجود در رنگ های حلال پایه و به منظور کاهش وابستگی به منابع نفتی ، رنگ های پایه آب تولید شد.رزین این رنگ هابرطبق روش هایی درآب امولسیونی شده است و مقدار کمی حلال آلی درآنها وجوددارد.عطار با استفاده از رنگ های پایه آب به جای پایه حلال و با استفاده از رزین های جدید ، گامی بزرگ جهت پایین آوردن هرچه بیشتر میزان آلودگی محیط زیست برداشته است.محصولات عطار برای مکان های مختلف ساختمان از زیربنا تا پوشش های نهایی ،به بازار ارائه گردیده است.درتولید انبوه شیمی ساختمان ،موارد زیست محیطی و دوستدار محیط زیست کاملا رعایت شده است.ما از تجربه و علم کیمیاگری گذشته و تلفیق آن با علم و تکنولوژی روزبهره گرفته ایم و آماده ارائه هرگونه محصول جدید و متفاوت به صنعت رنگ و محصولات شیمیایی هستیم. 
مجموعه فرهنگی سرای عطار و اهداف آن
سرای عطاردر منطقه و بافت سنتی،فرهنگی و مذهبی مسجد سید و در محله سیدآباد ساخته شده است.نام آن به نام جد پدریمان و فرهنگسرای عطار نامگذاری گردیده است.درساخت تزئینات آن ازتفکرات عرفانی شاعر بزرگمان شیخ فریدالدین عطارنیشابوری الهام گرفته شده وبه برکت کلام او که فرمودند:
گفت ما را هفت وادی در راه است                        چون گذشتی هفت وادی،درگه است
اهداف ذیل تعریف شده است:
1- انجام امورنیکوکاری به نحوی که کرامت انسانی درآن منظورگردد.
2-برگذاری جشن ها،اعیاد،ومراسم ملی مذهبی
3-امورفرهنگی،آموزشی،ورزشی
4-جلسات قرض الحسنه،قرائت وتفسیرقرآن
5-امورهنری سمینارهای علمی،ادبی وهمایش ها
6-حمایت ازکودکان بی سرپرست
7-خدمات ویژه تشریفات و اجرای سایر اموری که می تواند به رفاه و سعادت عموم مردم یاری دهد.
 
عطار نیشابوری
به اوج رسیدن عطار
معرفی عطاری سنتی
معرفی برند جدید پلیمر به نام عطار
تهیه محصولات عطارازمواد طبیعی
معرفی مجموعه فرهنگی سرای عطار